VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 13 ½
Gamba sticks 7 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 14 ¾
SOEPEN
Rijkgevulde romige vissoep – 12
Kreeftensoep Royaal met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 17 ½
Kopje kreeftensoep – 13 ½
Franse gegratineerde uiensoep – 9
Aspergesoep met gerookte zalm – 9 ½
VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen (hand gepeld) en cocktailsaus – 17 ¾
Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons, garnalen en salie – 15 ½
Gerookte Volendammer paling – 18
Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 14 ½
Gerookte zalm met eiersalade en kroepoek rode biet – 16 ¾
Oester (Fine de Claire Normandië) met citroen en rodewijnazijn – 4 per stuk
Bietencarpaccio met courgette, mozzarella, walnoten, rucola en een groene-kruidenvinaigrette – 10
Huisgemaakte Hollandse garnalen kroketjes met limoenmayonaise en crackertjes – 13 ½
Drieluik van Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 20 ¾
Sashimi van zalm met sesam, tonijn, wakame en soja – 14 ¾
Bonbon van gerookte zalm met garnalen, appel, avocado en dille mayonaise – 15 ¾
Proeverij De Meerplaats (minimum 2 personen) – 23 ¾ p.p
Scampi “ajillo” met olijfolie en knoflook – 15 ¾
VOORGERECHT HOMARIUM CANADESE WEELDE
1/2 Kreeft “Thermidor” – dagprijs
1/2 Kreeft Pernod-boter – dagprijs
HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot vis gegratineerd met Old Amsterdam – 25 ¾
Zalmfilet met pasta, pesto, rucola, tomaatjes en pijnboompitten – 25 ¾
Lady zalmfilet 130 gram – 21 ¾
Kabeljauwhaas met Zaanse grove mosterdsaus (gebakken of gestoofd) – 25 ¾
Lady kabeljauwhaas 130 gram – 21 ¾
Gegrilde gamba’s (body peeled) – 27 ¾
Tonijnsteak tataki van de grill met mie, roergebakken groenten, zeewier en sojasaus – 28 ½
Stoofaal op de Vlaamse manier – 35 ½
Fish & chips – kibbeling van kabeljauwhaas – 22 ¾
NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats: Noordzeetong middel (200 gram), kabeljauw en zalmfilet – 26 ½
Hele Noordzeetong meunière (circa 425 gram) – dagprijs (indien voorradig)
Middel Noordzeetong meunière 2 x 200 gram – 26 ¾
Lady sole 1 x 200 gram – 21 ¾
Picasso – gebakken vers fruit – 7 ¾
Zeebaarsfilet met courgette, taugé, mini paddenstoelen, wasabi en soja – 26 ¾
Lady zeebaarsfilet – 22 ¾
Uitgebreide visschotel met 6 soorten gebakken vis – 37 ¾
HOMARIUM CANADESE WEELDE
Kreeft “Thermidor” – dagprijs
Kreeft Pernod-boter – dagprijs
Kingcrab – dagprijs (indien voorradig)
TOCH GEEN VIS?
Tournedos met pepersaus – 29 ¾
Tournedos met rode wijnsaus en sjalotjes – 31 ¾
Spies saté van kipfilet – 19 ¾
Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit gebakken aardappelen of friet van Frederik
Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen
VOOR DE KIDS
Garnalenkroket / kalfskroket / kibbeling
Friet van Frederik, Meerplaats mayo en een kinderijsje – 14 ½
Onze medewerkers zijn bekend met de allergenen kaart en kunnen u adviseren