MENUKAART

VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 12

Gamba sticks
8 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 14

SOEPEN
Rijkgevulde romige vissoep – 11

Kreeftensoep Royaal met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 16

Kopje kreeftensoep – 12

Tomatensoep – 8

VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen
(hand gepeld) en cocktailsaus – 17

Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons, garnalen en salie – 14

Gerookte Volendammer paling – 17,5

Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 13

Gerookte zalm met eiersalade en
kroepoek rode biet – 16

Oester (Fine de Claire Normandië)
peper, limoen – de klassieke – 3,8 per stuk

Bietencarpaccio met courgette, mozzarella,
walnoten, rucola en een
groene-kruidenvinaigrette – 10

Huisgemaakte Hollandse garnalenkroketjes met limoenmayonaise en crackertjes – 12

Drieluik Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 20

Sashimi – zalm met sesam, tonijn, wakame en soja – 14

Bonbon van gerookte zalm met garnalen, appel, avacado en dille mayonaise – 14

Proeverij De Meerplaats
(minimum 2 personen) – 23 p.p

Scampi “ajillo” met olijfolie en knoflook – 15

HOMARIUM CANADESE WEELDE VOORGERECHT
1/2 Kreeft Hollandaise – dagprijs

1/2 Kreeft Pernod-boter – dagprijs

Kingcrab poten – dagprijs

HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot
vis gegratineerd met Old Amsterdam – 25

Zalmfilet met gegrilde groene asperges en kreeften ​Hollandaise – 25

Lady zalmfilet 130 gram – 21

Kabeljauwhaas met Zaanse grove mosterdsaus (gebakken of gestoofd) – 25

Lady kabeljauwhaas 130 gram – 21

Gegrilde gamba’s (gepeld) – 26

Tonijnsteak tataki
van de grill met mie en sojasaus – 27

Stoofaal op de Vlaamse manier met gekookte krieltjes en bospeen – 34

Fish & chips
kibbeling van kabeljauwhaas – 22

Gekookte mosselen (jumbo’s) met witte wijn en diverse groenten – 25,5

Dorade in zijn geheel gegrild – 25

TOCH GEEN VIS?
Tournedos
met béarnaisesaus of pepersaus – 29

Spies saté
van gemarineerde kippendijen – 19

NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats
Noordzeetong middel (200 gram), kabeljauw en zalmfilet – 25

Hele Noordzeetong meunière
circa 425 gram – dagprijs

Middel Noordzeetong meunière
2 x 200 gram – 26

Lady sole 1 x 200 gram – 21

Zeebaarsfilet met courgette, taugé,
mini paddenstoelen, wasabi en soja – 26

Lady zeebaarsfilet – 22

Gebakken scholfilet – 25

Hele gebakken zomerschol – 25

Picasso – gebakken vers fruit – 6

HOMARIUM CANADESE WEELDE HOOFDGERECHT
Kreeft Hollandaise – dagprijs

Kreeft Pernod-boter – dagprijs

Kingcrab poten – dagprijs

Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit gebakken aardappelen of friet van FREDERIK
Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen

VOOR DE KIDS
Garnalenkroket / kalfskroket / kibbeling – friet van Frederik, Meerplaats mayo en een kinderijsje – 14