MENUKAART

VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 13 ½

Gamba sticks 7 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 14 ¾

SOEPEN
Rijkgevulde romige vissoep – 12

Kreeftensoep Royaal met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 17 ½

Kopje kreeftensoep – 13 ½

Franse gegratineerde uiensoep – 9

Aspergesoep met gerookte zalm – 9 ½

VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen (hand gepeld) en cocktailsaus – 17 ¾

Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons, garnalen en salie – 15 ½

Gerookte Volendammer paling – 18

Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 14 ½

Gerookte zalm met eiersalade en kroepoek rode biet – 16 ¾

Oester (Fine de Claire Normandië) met citroen en rodewijnazijn – 4 per stuk

Bietencarpaccio met courgette, mozzarella, walnoten, rucola en een groene-kruidenvinaigrette – 10

Huisgemaakte Hollandse garnalen kroketjes met limoenmayonaise en crackertjes – 13 ½

Drieluik van Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 20 ¾

Sashimi van zalm met sesam, tonijn, wakame en soja – 14 ¾

Bonbon van gerookte zalm met garnalen, appel, avocado en dille mayonaise – 15 ¾

Proeverij De Meerplaats (minimum 2 personen) – 23 ¾ p.p

Scampi “ajillo” met olijfolie en knoflook – 15 ¾

VOORGERECHT HOMARIUM CANADESE WEELDE
1/2 Kreeft “Thermidor” – dagprijs

1/2 Kreeft Pernod-boter – dagprijs

HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot vis gegratineerd met Old Amsterdam – 25 ¾

Zalmfilet met pasta, pesto, rucola, tomaatjes en pijnboompitten – 25 ¾

Lady zalmfilet 130 gram – 21 ¾

Kabeljauwhaas met Zaanse grove mosterdsaus (gebakken of gestoofd) – 25 ¾

Lady kabeljauwhaas 130 gram – 21 ¾

Gegrilde gamba’s (body peeled) – 27 ¾

Tonijnsteak tataki van de grill met mie, roergebakken groenten, zeewier en sojasaus – 28 ½

Stoofaal op de Vlaamse manier – 35 ½

Fish & chips – kibbeling van kabeljauwhaas – 22 ¾

NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats: Noordzeetong middel (200 gram), kabeljauw en zalmfilet – 26 ½

Hele Noordzeetong meunière (circa 425 gram) – dagprijs (indien voorradig)

Middel Noordzeetong meunière 2 x 200 gram – 26 ¾

Lady sole 1 x 200 gram – 21 ¾

Picasso – gebakken vers fruit – 7 ¾

Zeebaarsfilet met courgette, taugé, mini paddenstoelen, wasabi en soja – 26 ¾

Lady zeebaarsfilet – 22 ¾

Uitgebreide visschotel met 6 soorten gebakken vis – 37 ¾

HOMARIUM CANADESE WEELDE
Kreeft “Thermidor” – dagprijs

Kreeft Pernod-boter – dagprijs

Kingcrab – dagprijs (indien voorradig)

TOCH GEEN VIS?
Tournedos met pepersaus – 29 ¾

Tournedos met rode wijnsaus en sjalotjes – 31 ¾

Spies saté van kipfilet – 19 ¾

Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit gebakken aardappelen of friet van Frederik
Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen

VOOR DE KIDS
Garnalenkroket / kalfskroket / kibbeling
Friet van Frederik, Meerplaats mayo en een kinderijsje – 14 ½

Onze medewerkers zijn bekend met de allergenen kaart en kunnen u adviseren