VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 15 ¾
Gamba sticks 7 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 15 ¾
SOEPEN
Rijkgevulde Bretonse vissoep – 12 ¾
Kreeftensoep Royaal met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 18 ¾
Kopje kreeftensoep – 14 ¾
Pompoen-currysoep met kokosroom en garnalen (ook vegetarisch mogelijk) – 10 ¾
VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen (hand gepeld) en cocktailsaus – dagprijs
Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons, garnalen en salie – 16 ¾
Gerookte Volendammer paling – 19 ½
Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 15 ¾
Papadum met gerookte zalm en mierikswortel mayonaise – 17 ¾
Oester (Fine de Claire Normandië) met citroen en rode wijnazijn – 4 ¼ per stuk
Salade geitenkaas met honing, walnoten, tomaat, avocado, gegrilde groente, appel en gekonfijte rode uien – 14 ¾
Huisgemaakte Hollandse garnalen kroketjes met limoenmayonaise en crackertjes – 15 ¾
Drieluik van Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 23 ¾
Sashimi van zalm & tonijn met wakame en soja – 15 ¾
Bonbon van gerookte zalm met garnalen, appel, avocado en dille mayonaise – 16 ¾
Proeverij De Meerplaats (minimum 2 personen) – 27 ¾ p.p
Scampi “ajillo” met olijfolie en knoflook – 16 ¾
VOORGERECHT HOMARIUM CANADESE WEELDE
1/2 Kreeft “Thermidor” – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
1/2 Kreeft Pernod-boter – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
1/2 Kreeft Hollandaise – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
King Crab – 200 gram 69 ½ | 300 gram 99 ½ | 400 gram 124 ½
Bereidingstijd circa 25 minuten
HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot vis gegratineerd met Old Amsterdam – 26 ¾
Teriyaki zalmfilet met noedels, sesam, wortel en bosui – 26 ¾
Lady Teriyaki zalmfilet 130 gram – 23 ¾
Kabeljauwhaas op Italiaanse wijze: cherrytomaat, zwarte pasta, knoflook basiclicum korst – 27 ¾
Lady kabeljauwhaas op Italiaanse wijze 130 gram – 23 ¾
Tonijnsteak tataki van de grill met roergebakken groenten, zeewier en sojasaus – 29 ¾
Gegrilde gamba’s (body peeled) – 28 ¾
Stoofaal op de Vlaamse manier – 38 ¾
Fish & chips – kibbeling van kabeljauwhaas – 24 ¾
NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats: zeebaarsfilet, kabeljauw en zalmfilet – 27 ¾
Hele Noordzeetong meunière (circa 450 gram) – Vraag naar de dagprijs
2 sliptongen of 3 sliptongen – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
(De tong is vanwege beperkte aanvoer helaas niet altijd op voorraad)
Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus – 28 ¾
Lady gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus – 24 ¾
Scholrol gepocheerd met zalm, spinazie, puree en Hollandaise saus – 27 ¾
Scholfilet – 26 ¾
Lady scholfilet – 23 ¾
Picasso – gebakken vers fruit – 7 ¾
VERRASSINGS PROEVERIJ
Etagère met 4 hoofdgerechten van de Chef
Minimaal 2 personen - 35 ¾ p.p.
HOMARIUM CANADESE WEELDE
Kreeft “Thermidor” – dagprijs
Kreeft Pernod-boter – dagprijs
Kreeft Hollandaise – dagprijs
King Crab – 200 gram 69 ½ | 300 gram 99 ½ | 400 gram 124 ½
Bereidingstijd circa 25 minuten
TOCH GEEN VIS?
Tournedos met bearnaisesaus | met pepersaus | met chimichurri (typisch Argentijnse saus met knoflook, peterselie, oregano, azijn en olijfolie) – 33 ¾
Spies saté van varkenshaas – 23 ¾
Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit gebakken aardappelen of friet
Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen
Onze medewerkers zijn bekend met de allergenen kaart en kunnen u adviseren
NAGERECHTEN
Limoncello Tiramisu – lange vingers – mascarpone – 9 ¾
Amandel kletskop – boerenjongens – kaneelijs – 9 ¾
Vanille ijs – twee bolletjes – slagroom – 7 ½
Dame Blanche – 3 bolletjes vanille ijs en chocoladesaus – 9 ¾
(met 2 bolletjes – 8)
Coupe Mont Blanc – 3 bolletjes vanille ijs – advocaat – 9 ¾
(met 2 bolletjes – 8)
Aardbeien gemarineerd in balsamico, vanille ijs en mascarponeroom – 9 ¾
Toot for two – 13 ¾ per persoon
Glas Kopke port Colheita – 8
Glas dessertwijn Nectar Pedro Ximénez – 8
Glas Dessertwijn Black Muscat – 8
Glas Dessertwijn Muscat Beaumes De Venise – 8
KOFFIE EN THEE
Thee – 3 ¼
Verse muntthee – 3 ¾
Verse gemberthee – 3 ¾
Koffie – 3 ½
Espresso – 3 ½
Dubbele espresso – 4
Espresso macchiato – 3 ¾
Cafeïnevrije koffie – 3 ½
Koffie verkeerd – 3 ¾
Cappuccino – 3 ¾
Latte macchiato – 4
SPECIALE KOFFIE
Irish coffee – 9 ¾
French coffee – 9 ¾
Spanish coffee – 9 ¾
Kiss of fire – 9 ¾
D.O.M. coffee – 9 ¾
Al onze koffie en thee worden met zoete lekkernijen geserveerd