menukaart

VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 15 ¾

Gamba sticks 7 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 15 ¾

SOEPEN
Rijkgevulde Bretonse vissoep – 12 ¾

Kreeftensoep Royaal met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 18 ¾

Kopje kreeftensoep – 14 ¾

Pompoen-currysoep met kokosroom en garnalen (ook vegetarisch mogelijk) – 10 ¾

VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen (hand gepeld) en cocktailsaus – dagprijs

Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons, garnalen en salie – 16 ¾

Gerookte Volendammer paling – 19 ½

Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 15 ¾

Papadum met gerookte zalm en mierikswortel mayonaise – 17 ¾

Oester (Fine de Claire Normandië) met citroen en rode wijnazijn – 4 ¼ per stuk

Salade geitenkaas met honing, walnoten, tomaat, avocado, gegrilde groente, appel en gekonfijte rode uien – 14 ¾

Huisgemaakte Hollandse garnalen kroketjes met limoenmayonaise en crackertjes – 15 ¾

Drieluik van Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 23 ¾

Sashimi van zalm & tonijn met wakame en soja – 15 ¾

Bonbon van gerookte zalm met garnalen, appel, avocado en dille mayonaise – 16 ¾

Proeverij De Meerplaats (minimum 2 personen) – 27 ¾ p.p

Scampi “ajillo” met olijfolie en knoflook – 16 ¾

VOORGERECHT HOMARIUM CANADESE WEELDE
1/2 Kreeft “Thermidor” – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs

1/2 Kreeft Pernod-boter – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs

1/2 Kreeft Hollandaise – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs

King Crab – 200 gram 69 ½ | 300 gram 99 ½ | 400 gram 124 ½
Bereidingstijd circa 25 minuten

HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot vis gegratineerd met Old Amsterdam – 26 ¾

Teriyaki zalmfilet met noedels, sesam, wortel en bosui – 26 ¾

Lady Teriyaki zalmfilet 130 gram – 23 ¾

Kabeljauwhaas op Italiaanse wijze: cherrytomaat, zwarte pasta, knoflook basiclicum korst – 27 ¾

Lady kabeljauwhaas op Italiaanse wijze 130 gram – 23 ¾

Tonijnsteak tataki van de grill met roergebakken groenten, zeewier en sojasaus – 29 ¾

Gegrilde gamba’s (body peeled) – 28 ¾

Stoofaal op de Vlaamse manier – 38 ¾

Fish & chips – kibbeling van kabeljauwhaas – 24 ¾

NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats: zeebaarsfilet, kabeljauw en zalmfilet – 27 ¾

Hele Noordzeetong meunière (circa 450 gram) – Vraag naar de dagprijs

2 sliptongen of 3 sliptongen – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
(De tong is vanwege beperkte aanvoer helaas niet altijd op voorraad)

Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus – 28 ¾

Lady gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus – 24 ¾

Scholrol gepocheerd met zalm, spinazie, puree en Hollandaise saus – 27 ¾

Scholfilet – 26 ¾

Lady scholfilet – 23 ¾

Picasso – gebakken vers fruit – 7 ¾

VERRASSINGS PROEVERIJ
Etagère met 4 hoofdgerechten van de Chef
Minimaal 2 personen - 35 ¾ p.p.


HOMARIUM CANADESE WEELDE

Kreeft “Thermidor” – dagprijs

Kreeft Pernod-boter – dagprijs

Kreeft Hollandaise – dagprijs

King Crab – 200 gram 69 ½ | 300 gram 99 ½ | 400 gram 124 ½
Bereidingstijd circa 25 minuten

TOCH GEEN VIS?
Tournedos met bearnaisesaus | met pepersaus | met chimichurri (typisch Argentijnse saus met knoflook, peterselie, oregano, azijn en olijfolie) – 33 ¾

Spies saté van varkenshaas – 23 ¾

Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit gebakken aardappelen of friet
Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen

Onze medewerkers zijn bekend met de allergenen kaart en kunnen u adviseren

NAGERECHTEN
Limoncello Tiramisu – lange vingers – mascarpone – 9 ¾

Amandel kletskop – boerenjongens – kaneelijs – 9 ¾

Vanille ijs – twee bolletjes – slagroom – 7 ½

Dame Blanche – 3 bolletjes vanille ijs en chocoladesaus – 9 ¾
(met 2 bolletjes – 8)

Coupe Mont Blanc – 3 bolletjes vanille ijs – advocaat – 9 ¾
(met 2 bolletjes – 8)

Aardbeien gemarineerd in balsamico, vanille ijs en mascarponeroom – 9 ¾

Toot for two – 13 ¾ per persoon

Glas Kopke port Colheita – 8

Glas dessertwijn Nectar Pedro Ximénez – 8

Glas Dessertwijn Black Muscat – 8

Glas Dessertwijn Muscat Beaumes De Venise – 8

KOFFIE EN THEE
Thee – 3 ¼

Verse muntthee – 3 ¾

Verse gemberthee – 3 ¾

Koffie – 3 ½

Espresso – 3 ½

Dubbele espresso – 4

Espresso macchiato – 3 ¾

Cafeïnevrije koffie – 3 ½

Koffie verkeerd – 3 ¾

Cappuccino – 3 ¾

Latte macchiato – 4

SPECIALE KOFFIE
Irish coffee – 9 ¾

French coffee – 9 ¾

Spanish coffee – 9 ¾

Kiss of fire – 9 ¾

D.O.M. coffee – 9 ¾

Al onze koffie en thee worden met zoete lekkernijen geserveerd