menukaart

VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 15 ¾
 
Gamba sticks 7 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 15 ¾
 
SOEPEN
Rijkgevulde Bretonse vissoep – 13 ¾
 
Kreeftensoep Royaal met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 18 ¾
 
Kopje kreeftensoep – 14 ¾
 
Pompoen-currysoep met kokosroom en garnalen (ook vegetarisch mogelijk) – 11 ¾
 
VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen (hand gepeld) en cocktailsaus – dagprijs
 
Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons, garnalen en salie – 16 ¾
 
Gerookte Volendammer paling – 20 ¾
 
Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 15 ¾
 
Papadum met gerookte zalm – 18 ¾
 
Oester (Fine de Claire Normandië) met citroen en rode wijnazijn – 4 ½ per stuk
 
Salade geitenkaas met honing, walnoten, tomaat, avocado, gegrilde groente, appel en gekonfijte rode uien – 14 ¾
 
Huisgemaakte Hollandse garnalen kroketjes met limoenmayonaise en crackertjes – 15 ¾
 
Drieluik van Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 24 ¾
 
Sashimi van zalm & tonijn met wakame en soja – 15 ¾
 
Bonbon van gerookte zalm met garnalen, appel, avocado en dille mayonaise – 17 ¾
 
Proeverij De Meerplaats (minimum 2 personen) – 28 ¾ p.p
 
Scampi “ajillo” met olijfolie en knoflook – 16 ¾
 
VOORGERECHT HOMARIUM CANADESE WEELDE
½ Kreeft “Thermidor” | ½ Kreeft Pernod-boter | ½ Kreeft gesmolten roomboter – dagprijs
 
King Crab – 200 gram 69 ½ | 300 gram 99 ½ | 400 gram 124 ½
Bereidingstijd circa 25 minuten
 
HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot vis gegratineerd met Old Amsterdam – 27 ¾
 
Teriyaki zalmfilet met noedels, sesam, wortel en bosui – 27 ¾
 
Lady Teriyaki zalmfilet 130 gram – 24 ¾
 
Kabeljauwhaas op Italiaanse wijze: cherrytomaat, zwarte pasta, knoflook basilicum korst – 28 ¾
 
Lady kabeljauwhaas op Italiaanse wijze 130 gram – 24 ¾
 
Tonijnsteak tataki van de grill met roergebakken groenten, zeewier en sojasaus – 29 ¾
 
Gegrilde gamba’s (body peeled) – 28 ¾
 
Stoofaal op de Vlaamse manier – 38 ¾
 
Fish & chips – kibbeling van kabeljauwhaas – 24 ¾
 
NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats: zeebaarsfilet, kabeljauw en zalmfilet – 28 ¾
 
Hele Noordzeetong meunière (circa 450 gram) – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
 
2 sliptongen of 3 sliptongen – Vraag vrijblijvend naar de dagprijs
(De tong is vanwege beperkte aanvoer helaas niet altijd op voorraad)
 
Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus – 29 ¾
 
Lady gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus – 25 ¾
 
Picasso – gebakken vers fruit – 7 ¾
 
HOMARIUM CANADESE WEELDE
Kreeft “Thermidor” | Kreeft Pernod-boter | Kreeft gesmolten roomboter – dagprijs
 
King Crab – 200 gram 69 ½ | 300 gram 99 ½ | 400 gram 124 ½
Bereidingstijd circa 25 minuten
 
TOCH GEEN VIS?
Tournedos met rode wijnsaus en sjalotjes | met pepersaus | met chimichurri (typisch Argentijnse saus met knoflook, peterselie, oregano, azijn en olijfolie) – 33 ¾
 
Spies saté van varkenshaas – 23 ¾
 
Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit gebakken aardappelen of friet
Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen
 
NAGERECHTEN
Tiramisu – Amaretto – koffie – lange vingers – mascarpone – cacao – slagroom – 10 ¾
 
Amandel kletskop – boerenjongens – kaneelijs – 9 ¾
 
Vanille ijs – twee bolletjes – slagroom – 7 ½
 
Dame Blanche – 3 bolletjes vanille ijs en chocoladesaus – 9 ¾
(met 2 bolletjes – 8)
 
Coupe Mont Blanc – 3 bolletjes vanille ijs – advocaat – 9 ¾
(met 2 bolletjes – 8)
 
Crème brûlée – 9 ¾
 
Toot for two – 13 ¾ per persoon
 
Franse kaas selectie – 13 ¾
 
Glas Kopke port Colheita – 8
 
Glas dessertwijn Nectar Pedro Ximénez – 8
 
Glas Dessertwijn Black Muscat – 8
 
Glas Dessertwijn Muscat Beaumes De Venise – 8
 
KOFFIE EN THEE
Thee – 3 ¼
 
Verse muntthee – 4
 
Verse gemberthee – 4
 
Koffie – 3 ½
 
Espresso – 3 ½
 
Dubbele espresso – 4
 
Espresso macchiato – 3 ¾
 
Cafeïnevrije koffie – 3 ½
 
Koffie verkeerd – 3 ¾
 
Cappuccino – 3 ¾
 
Latte macchiato – 4
 
SPECIALE KOFFIE
Irish coffee – 9 ¾
 
French coffee – 9 ¾
 
Spanish coffee – 9 ¾
 
Kiss of fire – 9 ¾
 
D.O.M. coffee – 9 ¾
 
Al onze koffie en thee worden met zoete lekkernijen geserveerd
 
Onze medewerkers zijn bekend met de allergenen kaart en kunnen u adviseren.
 
De menukaart is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en wordt regelmatig aangepast en geactualiseerd. 
Voor prijzen en andere informatie over gerechten op deze website geldt een voorbehoud voor kennelijke (type)fouten.