Skrei Special

Het is eigenlijk traditie aan het worden, in januari hebben wij de delicatesse skrei op het menu staan.

De skrei is afkomstig van het kabeljauwbestand uit het noordoost arctische deel van de Barentsz Zee en trekt elk jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de wat warmere wateren rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van noord Noorwegen. Het skrei seizoen valt in de periode januari tot april. Normaal zoeken de vissers de vis op, maar met de skrei wachten zij tot de vis in hun vangstgebied is gearriveerd. Een vaste datum is er dus niet.

Skrei is in Noorwegen wat de ‘Hollandse nieuwe’ voor Nederland is. Een delicatesse waar reikhalzend naar wordt uitgezien en die zich kenmerkt door het spierwitte en stevige visvlees.

De naam skrei is afgeleid van het Vikingwoord ‘skrida’, dat zoiets als ‘zwerven/reizen’ betekent.

Genieten dus van deze heerlijke Special!

Graag tot ziens.
Team Visrestaurant De Meerplaats

Reacties gesloten.