MENUKAART

VOOR BIJ DE BORREL
Hollandse garnalen bitterballen 6 stuks – 12

Gamba sticks 8 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 14

SOEPEN
Rijkgevulde romige vissoep – 11

Kreeftensoep Royaal
met rouille, broodcroutons cognac, oude kaas – 16

Kopje kreeftensoep – 12

Tomatensoep – 8

VOORGERECHTEN
Hollandse garnalen (hand gepeld) en cocktailsaus – 17

Gebakken mosselen in knoflook, ui, paprika, champignons,
garnalen en salie – 14

Gerookte Volendammer paling – 17,5

Carpaccio – dun gesneden ossenhaas – 13

Gerookte zalm
met eiersalade en kroepoek rode biet – 16

Oester (Fine de Claire Normandië)
peper, limoen – de klassieke – 3,8 per stuk

Bietencarpaccio
met courgette, mozzarella, walnoten, rucola
en een groene-kruidenvinaigrette – 10

Huisgemaakte Hollandse garnalen kroketjes
met limoenmayonaise en crackertjes – 12

Gamba sticks 8 stuks met chili-gembersaus (frituur) – 14

Drieluik
Hollandse garnalen, gerookte zalm en gerookte paling – 20

Sashimi
zalm met sesam, tonijn, wakame en soja – 14

Bonbon van gerookte zalm
met garnalen, appel, avacado en dille mayonaise – 14

Proeverij De Meerplaats (minimum 2 personen) – 23 p.p

Scampi “ajillo”
met olijfolie en knoflook – 15

HOMARIUM CANADESE WEELDE
1/2 Kreeft “Hollandaise” – 20

1/2 Kreeft Pernod-boter – 20

HOOFDGERECHTEN
Provençaalse stoofpot vis gegratineerd met Old Amsterdam – 24

Zalmfilet
met gegrilde groene asperges – Kreeften ​Hollandaise – 25

Lady zalmfilet 130 gram – 21

Kabeljauwhaas
met Zaanse grove mosterdsaus (gebakken of gestoofd) – 25

Lady kabeljauwhaas 130 gram – 21

Gegrilde gamba’s (gepeld) – 25

Tonijnsteak tataki van de grill
met mie en sojasaus – 27

Stoofaal op de Vlaamse manier
met gekookte krieltjes en bospeen – 34

Fish & chips – kibbeling van kabeljauwhaas – 22

Dorade in zijn geheel gegrild – 25

TOCH GEEN VIS?
Tournedos met béarnaisesaus of pepersaus 29

Spies saté van gemarineerde kippendijen 19

NOORDZEE KLASSIEKERS
Vispalet de Meerplaats
Noordzeetong middel (200 gram), kabeljauw en zalmfilet – 25

Zeetong meunière 400 gram – 37

Zeetong meunière 2 x 200 gram – 25

Lady sole 1 x 200 gram – 21

Zeebaarsfilet
met courgette, taugé, mini paddenstoelen, wasabi en soja – 26

Lady zeebaarsfilet – 22

Picasso
gebakken vers fruit – 6

HOMARIUM CANADESE WEELDE
Kreeft “Hollandaise” – 39

Kreeft Pernod-boter – 39

Bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit
gebakken aardappelen of friet van FREDERIK

Verse groente kunt u vrijblijvend bestellen

Kingcrab poten
dagprijs

VOOR DE KIDS
Garnalenkroket / kalfskroket / kibbeling – friet van Frederik,
Meerplaats mayo en een kinderijsje 14